سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و از سخنان آن حضرت است ، چون کسى از او پرسید : « رفتن ما به شام به قضا و قدر خدا بود ؟ » پس از گفتار دراز ، و این گزیده آن است : ] واى بر تو شاید قضاء لازم و قدر حتم را گمان کرده‏اى ، اگر چنین باشد پاداش و کیفر باطل بود ، و نوید و تهدید عاطل . خداى سبحان بندگان خود را امر فرمود و در آنچه بدان مأمورند داراى اختیارند ، و نهى نمود تا بترسند و دست باز دارند . آنچه تکلیف کرد آسان است نه دشوار و پاداش او بر کردار اندک ، بسیار . نافرمانیش نکنند از آنکه بر او چیرند ، و فرمانش نبرند از آن رو که ناگزیرند . پیامبران را به بازیچه نفرستاد ، و کتاب را براى بندگان بیهوده نازل نفرمود و آسمان‏ها و زمین و آنچه میان این دو است به باطل خلق ننمود . « این گمان کسانى است که کافر شدند . واى بر آنان که کافر شدند از آتش . » [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :24
بازدید دیروز :2
کل بازدید :62155
تعداد کل یاداشته ها : 68
04/1/30
7:2 ع

دیدی نو بر شناسایی تاریخ:

موری بر تنه ی درختی لانه داشت. اوندی از آن درخت ، چونان جویباری از کنار آن لانه می گذشت و همواره بر مور زمزمه میکرد. روزی آن مور به پی چوبی برخواست و با سنگینی خود روی به پایین نهاد. همراه اوند برفت تا به ریشه های درخت رسید. همراه آن ریشه ها ژرفای زمین را کاوید و با دانش بسیار به لانه بازگشت. او می دانست که اوند آن همه آب و خوراک را چگونه از دل خاک بر می گیرد.

مور دانشمند،روزی شاهین تیزبینی را از دانش خود با خبر ساخت. شاهین گفت: راست است،چنین می آورند. اما،می دانی به کجا می برند؟ و می دانی اگر برای آن «بردن» نبود هرگز نمی آوردند؟

(آژیر:ناسیونالیسم چون یک علم)

 

بیشتر مردم درس تاریخ را شرح وقایع گذشته می دانند. با این برداشت ، تاریخ به صورت درسی زاید و حدیثی بر مردگان جلوه کر می شود،گاه نیز به طعنه می گویند: تاریخ مربوط به گذشته هاست،بهتر است از مسائل امروز سخن بگوییم.

تاریخ تنها شرح حوادث گذشته نیست بلکه تاریخ علمی است برای توجیه هستی ها و رویدادهای امروز ، در راستای شناخت سیمای مطلوب جهان فردا.

درست است که در بررسی های تاریخی ، سر و کارمان با گذشته است. اما این بدان معنا نیست گه گذشته را تنها در قالب گذشته بشناسیم. تحقیق پیرامون علل موجودیت های کنونی گاه ما را به زمان های نزدیک و گاه به زمان های بسیار دور می کشاند. همین بررسی هاست که استعدادهای یک ملت را برای حرکت به سوی آینده نشان داده و تاثیر هندادها (نظام ها)ی گوناگون فکری را بر پیکره ی ملت ها آشکار می کند. سرانجام همین بررسی هاست که خمیرمایه هایی را که در آینده قابل به کار گیری خواهند بود به ما نشان می دهد.

باید بدانیم که علم تاریخ و بررسی های تاریخی است که اراده ی ملت ها را در آینده ی آنها مؤثر می سازد.